Vragen

Waar en wanneer vindt Retropop plaats?
Vrijdag 8 en Zaterdag 9 juni 2018 bij de Grote Rietplas in Emmen.

HOE LAAT BEGINT HET EN HOE LAAT EINDIGT HET?
Vrijdag 8 juni
16.00 uur Terrein open
17.00 uur Aanvang festival
01.00 uur Einde festival

Zaterdag 9 juni
12.00 uur Terrein open
13.15 uur Aanvang festival
01.00 uur Einde festival

Inchecktijden Camping 
Vrijdag 8 juni: 08.30 uur – 20.30
Zaterdag 9 juni: 08.30 uur – 10.00

UITCHECKTIJD CAMPING
Zondag 10 juni: 12.00 uur

Waar kan ik parkeren?
Volg altijd de Retropop route borden. Die leiden je naar de juiste parkeerplaatsen. De diverse parkeerterreinen van Retropop liggen op een paar honderd lopen van de hoofdingang. Parkeren is overigens gratis. Voor fietsers is er vlak bij de ingang een speciale (fiets)parkeerplaats. 

Kan ik tussentijds het terrein verlaten en later terugkomen?

Ja dat kan. Bij het verlaten van het terrein ontvangt u een stempel

Is het mogelijk om kleine kinderen mee te nemen?
Wij raden het meebrengen van kleine kinderen naar een massa evenement absoluut af, maar wij kunnen hen natuurlijk de toegang tot het festival niet ontzeggen. Voor iedereen geldt dezelfde regel: al wie het festivalterrein binnen wil moet in bezit zijn van een geldig ticket en wel om volgende redenen:

Dit is een ontmoediging omdat wij ouders er op attent willen maken dat kleine kinderen bij onregelmatigheden gevaar kunnen lopen.
De organisatie wil met het verkopen van een toegangsticket een overeenkomst sluiten met degene die het kaartje koopt voor het kind. Met het kopen van een toegangsticket aanvaarden de ouders van het kind de volledige verantwoordelijkheid. Er is geen kinderopvang voorzien noch wordt er korting voor kinderen toegekend.

Hoe oud moet je zijn om naar Retropop te mogen?
De adviesleeftijd is 16 jaar. Als je jonger bent, moet je in gezelschap zijn van iemand ouder dan 18 jaar. Verder wordt het meenemen van baby's en kinderen afgeraden. Wel moet er ook voor kinderen het volledige bedrag betaald worden. Let op: we schenken geen alcohol aan personen onder de 18!

Moet ik mijn legitimatie meenemen?
Jazeker, je bent bij wet verplicht om je identiteitsbewijs altijd bij je te hebben. Je kunt op Retropop aan de bar gecontroleerd worden op leeftijd. We verkopen namelijk geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. Wil je voorkomen dat je elke keer gecontroleerd wordt? Bij de muntenkassa kun je op vertoon van je legitimatie een polsbandje krijgen. Hiermee weet het barpersoneel dat je ouder bent dan 18, en dus lekker een biertje mag drinken.

Wat zijn de betaalmiddelen op het terrein? Kun je munten pinnen? 
Betaalmiddelen zijn munten. Munten zijn te koop op het terrein bij de speciale muntenkassa's. Je kunt munten pinnen bij de muntenbalies op het festivalterrein, geld pinnen kan niet. Munten zijn bij een volgende editie niet meer geldig en kunnen dan ook niet meer worden ingeleverd. 

Mag ik mijn fototoestel/Selfie-stick meenemen op het festivalterrein?
Als het een huis-, tuin- en keukencamera is, wel. Professionele apparatuur is niet toegestaan; toestellen met afneembare lenzen worden sowieso niet toegelaten, net als filmcamera's en opname-apparatuur. Ook Selfie-sticks zijn verboden!

MAG IK ROKEN OP RETROPOP?
Roken mag. Echter alleen buiten in de open lucht. Roken is niet toegestaan in festivaltenten en afgesloten ruimtes waarin werkzaamheden plaatsvinden. Bij constatering van het overtreden van deze bepaling door de organisatie van Retropop zal verlangd worden om rookwaren onverwijld te doven en het gebruik te staken. Wanneer hieraan geen medewerking wordt verleend, kan de verdere toegang tot het festival door de organisator worden ontzegd. Ook zullen de eventuele hiervoor bedoelde boetes op de overtreder verhaald worden. De bezoeker is verplicht zich te houden aan de aanwijzingen van de organisatie, ordepersoneel en andere bevoegden.

Mag ik mijn eigen voedsel en drank meenemen naar het festival terrein?
Nee, dit is niet toegestaan m.u.z. allergieën en speciale diëten. Heb je een allergie of speciaal dieet? Graag een mail sturen naar de organisatie (info@retropop.nl).

Waar kan ik mijn spullen kwijt? 
Retropop beschikt over een eigen bewaakte garderobe.

Hoe zit het met drugs op het Retropop?
Het is volgens de Nederlandse wet verboden om drugs bij je te hebben of te verhandelen.

Mag ik mijn hond meenemen?
Op het festival zijn honden en andere huisdieren niet toegestaan.

Zijn er rolstoel-plaatsen op het terrein?
Op het Retropop festival staan rolstoel podia. Hiervandaan heb je een goed uitzicht op het podium.

Ik heb kaarten gekocht en nu kan ik niet meer heen, kunnen deze kaarten retour?
Verkochte kaarten worden niet teruggenomen en kunnen niet worden omgeruild. Wellicht is https://www.ticketswap.nl dan een optie voor je. 

Staat jouw vraag er niet tussen, kijk dan even naar het reglement. Wellicht vind je daar het juiste antwoord! Staat het daar ook niet bij, stuur dan een mailtje naar info@retropop.nl