Pe & Rinus

NEDERPOPSTAGE (20.00 - 21.00)

Peter de Haan en Frank den Hollander speelden in 1980 voor het eerst samen als Pé Daalemmer & Rooie Rinus, om te beginnen als straatmuzikanten. Na een live-optreden bij Radio Noord volgde een eerste elpee en daarna honderden optredens, van café tot feesttent, van jeugdsoos tot Oerol, als duo of als popgroep met begeleidingsband de Containers.

Na uitstapjes in het theater maakten Frank en Peter in 2010 weer gewoon als Pé & Rinus een nieuw programma. Sindsdien spelen ze weer regelmatig samen.

Groot was de verbazing, maar nog groter het enthousiasme, toen Pé & Rinus zomaar gevraagd werden om in de zomer van 2016 op te treden op de fameuze Zwarte Cross! Voor deze speciale gelegenheid werd meteen een nieuwe begeleidingsband geformeerd,en natuurlijk een korte toernee gepland in aanloop naar de Zwarte Cross. Deze line-up staat garant voor een dampende rockset met alle oude hits. Van Zundagoavend Blues via Rock ’n Rollmeid tot en met Z-Side, Van Gehakbal mit Rooie Kool via Hee Doe tot en met Lopster Toren – maar ook een gouden meezinger als Hoornse Plas.

Klik op de afbeelding voor een video