Europe en HAEVN naar Retropop!

18-12-2015

Retropop heeft twee nieuwe namen toegevoegd aan de line-up. De Zweedse rockformatie Europe en 3FM Serious Talent winnaar HAEVN spelen op zaterdag 4 juni op de 15e editie van het festival aan de Grote RIetplas in Emmen. Eerder al waren de namen van Golden Earring, Powerplay en Kovacs bekendgemaakt.

Europe
Europe werd wereldwijd bekend door de ‘The Final Countdown’. Het nummer bereikte in 25 landen de nummer 1 positie. Maar de band met frontman Joey Tempest is zo veel meer dan een 'one hit wonder'. De groep heeft, inclusief het laatste album ‘War of Kings’ tien studioalbums om uit te putten. Daarnaast heeft het vijftal ook een uitstekende live-reputatie met een tijdloze sound die wereldwijd nog altijd nieuw publiek trekt. 

HAEVN
HAEVN is een samenwerking tussen singer-songwriter Marijn van der Meer en filmscore componist Jorrit Kleijnen. Hun unieke combinatie van cinematische melodieën en warme vocalen resulteerde in de indringende debuutsingle 'Where The Heart Is'. Het Amsterdamse duo werd in oktober 2015 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, en daar kwam meteen een Megahit bovenop. De dromerige pop van HAEVN laat je ronddobberen als schepen in een veilige haven. De muziek van de band werd ironisch genoeg opgemerkt door automerken Volvo en BMW, die deze met liefde onder hun reclames gebruikten waardoor 'Where The Heart Is' in heel Europa bekend werd.