Retropop maakt eerste namen bekend!

11-12-2015

De eerste 3 namen voor Retropop zijn bekend! Nederlands bekendste rockformatie Golden Earring keert terug op het hoofdpodium. De band staat op dit moment vol in de belangstelling vanwege haar 50 jarig jubileum. Op de Nederpopstage speelt het rocktrio Powerplay, met oprichter Jan van der Meij. Kovacs is de eerste naam voor de Futurestage. Retropop is op zaterdag 4 juni 2016 bij de Grote Rietplas in Emmen. De kaartverkoop voor de 15e editie is inmiddels gestart. Kaarten voor Retropop zijn verkrijgbaar bij 28 voorverkooppunten in Drenthe, Groningen en Overijssel. Bij deze verkooppunten zijn alleen losse festivaltickets te koop. De verkooppunten verkopen GEEN camping- en/of combitickets. De online kaartverkoop (losse kaarten en combitickets met camping) loopt via Ticketmaster. Voor meer informatie, www.retropop.nl

GOLDEN EARRING
Golden Earring bestaat dit jaar een halve eeuw! Een goede reden om ze terug te vragen voor Retropop 2016. De Earring brengt al jaren onvergetelijke rock and roll. Hits als “Radar Love”, “Twilight Zone” en “When The Lady Smiles” waren dan ook regelrechte wereldhits! De rockband haalde veel van hun successen in het land van de rock and roll, Amerika. Daar behaalde hun klassieke album uit 1973 “Moontan” zelf de status van goud. Ze touren die tijd zelfs heel Amerika rond met grote namen als Led Zeppelin, ZZ Top en Santana.

POWERPLAY
In 1980 richtte zanger en gitarist Jan van der Meij (voormalig Vitesse) het rocktrio Powerplay op. De muziek is door The Beatles geïnspireerde rock. De singles ‘Make it alone’ en ‘Magic’ halen de hitparade. Powerplay heeft vele bezettingswisselingen gekend. Het laatste decennium kent de band echter een vaste samenstelling. Bassist is Ivo Severijns (Herman Brood’s Wild Romance en Kane). Drummer Ramon Rambeaux, eveneens voormalig Wild Romance, maakt de ritmesectie van Powerplay compleet.

KOVACS
De Brabantse zangeres Sharon Kovacs, is met haar donkere, rauwe en expressieve stem één van de meest bijzondere en opvallende verschijningen binnen het huidige Nederlandse muzieklandschap. Haar populariteit zit in een stijgende lijn sinds haar debuut-EP ‘My Love’ uitkwam. De gelijknamige single werd op 3FM meteen een megahit en Kovacs werd dan ook in juni 2014 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Kovacs stond al op verschillende festivals zoals North Sea Jazz en Lowlands.